Dźwięki z konsoli śr. przy kręceniu pokrętłem klimatronica

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • korpal
    Ambiente
    • 2008
    • 168

Zamieszczone przez iFi
    Podziwiam też, że mimo większych możliwości powstrzymałeś się i kupiłeś auto na miarę własnych oczekiwań a nie aby po prostu mieć więcej i więcej i więcej! W końcu Superb z dodatkami za 50tyś to dalej Superb - tego już nic nie zmieni
    Najwyraźniej Marlej opiera się presji na więcej i więcej. Kupuje to co dla niego jest optymalne. I szacun.
    Wydaje się, że najwyraźniej chłop nie ma kompleksów "małej parówki". Czyli jest zadowolony... z życia.
    Ale o to jak jest faktycznie trzeba by zapytać partnerkę(-ki)/partnera(-ów) *
    (* - niepotrzebne skreślić)

Swoją drogą miło jak się innym podoba to co się ma ale z drugiej strony zawsze można powiedzieć, że czegoś tam nie masz i czegoś brakuje.
    A ostatecznie chodzi o właściciela zadowolenie i satysfakcję a nie to czy nam się podoba lub nie i czy spełnia oczekiwania widzów.
    Marlej obawiam się, że spalanko może troszkę skoczyć jak przestaniesz się "rozczulać" nad świeżą maszynką i zaczniesz normalnie deptać. Ale może się mylę, może Ty mieścisz się w tym małym % kierowców co nie deptają a i tak wszędzie "zdanżają". :szeroki_usmiech
  • wkowal10
    Ambiente
    • 2007
    • 237

Witam. Po odpaleniu samochodu lub przekręceniu zapłonu dochodzi jakiś dziwny dźwięk w okolicach konsoli środkowej- jakby wachlował talię kart lub kartki książki. Nie jest to dmuchawa nawiewu po prawej stronie, bo wyłączam ją na poz. 0 i dalej hałasuje- hałasuje przy kręceniu pokrętłem od kliamtronika- gdy kończy się praca jakiegoś silniczka, przy kręceniu pokrętłem od stopniowania pracy dmuchawy (nawet jak odłączę zasilanie dmuchawy) i przy zmianie obiegu zewnętrznego-wewnętrznego. Co to może być- silniczek nagrzewnicy - gdzie jest, jak się do niego dostać? Dzięki za podpowiedzi. Pozdr.

Komentarz

• blind_walker
      RS
      • 2010
      • 4533
      • Octavia I combi (1U5)
      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

wkowal10, silniczki nastawu klap nadmuchu/temperatury- jest to normalne zjawisko.
      mkII 20VT (600h worked)
      Roooooomster

Komentarz

• wkowal10
        Ambiente
        • 2007
        • 237

No ale które, jak się do nich dostać. Mam rozebraną prawa stronę, bo sprawdzałem dmuchawę. Jak dostać się do innych?

[ Dodano: Sob 01 Mar, 14 20:47 ]
        Zlokalizowałem usterkę. Dźwięki dochodzą z silniczka (silniczków) obiegu zewnętrznego i wewnętrznego- zębatki które widać nie chodzą, jak odłączę wtyczkę- błoga cisza.Tylko jak panowie to zdemontować? Załączyłem obrazek układu wentylacji- jak zdemontować poz. 6,7,8. Po otwarciu klapy silnika jest kratka nawiewu powietrza przykręcona trzema nakrętkami. Szpilki zostają- może takie jest mocowanie tego ustroistwa?

[ Dodano: Pon 03 Mar, 14 21:58 ]
        Nikt nic nie podpowie?

[ Dodano: Pon 03 Mar, 14 22:22 ]
        Silniczek jest z tyłu , gdzie widać kawałek wtyczki w niebieskim kolorze. Jak się tam dostać?
        Załączone pliki

Komentarz

• Pitoś
          Classic
          • 2014
          • 8

Przepraszam że odkopuje temat ale mam ten sam problem, czy udało ci się wyciszyć to ustrojstwo ??

U mnie hałasuje silniczek nr.7
          Wczoraj go wymontowałem nasmarowałem ale bez efektu, podejrzewam że zębatka jest już wytarta i przy oporze przeskakuje.

Jaka może być cena w serwisie takiego silniczka ? nr części 0 132 801 337

Komentarz

Pracuję...